Piracy, people and more…

Adevarul has an article today regarding online piracy and of course I can only wonder about the world we live in and all the fuzz started on blogs these days.

Antena1 was not the only network targeted by pirates: TVR, Pro TV, Prima TV, Realitatea TV, National TV, PRO Cinema, Cinemax or HBO are also available all over the Internet.

While we decided to act and do something about it, some of our colleagues from PRO TV and REALITATEA TV responsible for several online projects just enjoyed posting comments and igniting blog talks (incredible yet true 🙂 ).

I don’t know how is this possible but it seems they just don’t care about these issues. The reason that they are “just employees” and they don’t have to react is not an excuse to tolerate piracy.

But again, this is just a personal blog and this is my personal opinion.

PS: guys, all your posts and talks about “the Romanian Internet industry”, “ethics” and “doing things right” are just dust in the wind and you proved it again.

6 Replies to “Piracy, people and more…”

 1. si totusi, nici un cuvant suflat despre incalcarile pe care trustul intact le comite zi de zi. etica se intampla atunci cand tu esti curat si altii sunt murdari. cand tu esti foarte murdar, nu e etica, e tampenie sa te apuci sa ceri de la altii ce tu nu ai.

 2. Vali, pe langa circul obisnuit, ai publicat un mail (al carui destinatar nu erai) fara sa-mi ceri mai multe informatii (cu siguranta ti le-as fi dat).

  Vreau sa cred ca in momentul in care ai scris randurile respective nu ai fost in vreun conflict de interese. Daca ai fost prejudiciat sau a fost vreun incident de care ar trebui sa stiu, te invit sa-mi prezinti chestiunile punctual si argumentat insa fara circul de pe bloguri cu instigarile de rigoare.

  Consider ca etica este foarte importanta atat in afaceri cat si in blogging.

 3. Totuşi, problema majoră este că TV-ul tradiţional a ajuns pe on-line, nu? Mi se pare pur şi simplu o aberaţie să faci ceva împotriva acestui lucru. Pur şi simplu aşa merg lucrurile. Asta înseamnă New Media şi 21th Century Communication.
  Şi oricum, dacă site-urile astea vor retrage conţinutul şi stream-urile, cum rămân cu site-urile care sunt înafara României? Ca de ex: YouTube.

 4. @Ruben: daca TV-ul a ajuns pe internet nu inseamna ca trebuie sa ajunga gratis. UEFA iti cere o gramada de bani pentru streamuri video cu meciuri din Champions League, iar streamul foloseste tehnologie DRM de la RealNetworks ca sa nu poata fi preluat asa usor de terti.

  Totusi, avand in vedere ca cei care au cumparat drepturile pentru Liga 1 sunt un consortiu din care face parte si RCS&RDS, ma asteptam sa puna la dispozitie streaming, chiar si contra cost, si nu sa le ia piratii din piata in timp ce ei stau cu mainile in buzunar si pierd bani.

  Asa ca unde e portalul pay-per-view?

 5. “Presedintele Basescu: “Pirateria Windows a construit aceasta tara”
  si ca avem atata lume priceputa la programare si IT pentru ca orice program a fost usor de gasit la noi in tara, si Gratis.”

  Ce te face sa crezi, ca tu ai sa poti schimba ceva? :)))) ca si Nenea Base’ stie prea bine situatia si nu face nimic!

  Daca tot esti asa aprins tu pentru Copyright-ul asta, dece nu te duci mataluta sa te inscrii la un partid, sa candidezi, sa ajungi in parlament si sa-ti faci de cap acolo, abordand subiecte dinastea, desi sunt sigur ca dupa 5 minute sala plina de Parlamentari or sa sfoarie la unison.

  Success!

 6. @Ruben
  NU SE VA INCHIDE INTERNETUL 🙂 – pur si simplu materialele video pe care le iubesti se vor gasi doar pe http://www.antena1.ro sau http://www.gsptv.ro 🙂

  @Claudel
  Argumentul tau nu ii face cinste Presedintelui insa slava domnului ca in Romania avem o putere in stat numita JUSTITIE. Problemele semnalate de tine sunt rezolvate de JUSTITIE si nu de Presedintele tarii.
  Nu uita ca tara noastra este membra a Uniunii Europene – in Romania nu se mai aplica “legea junglei”.

Comments are closed.