My press statements regarding Boom (Netbridge Investments)

During last days, several journalists wanted a point of view regarding our commercial relationship with Boom (Netbridge Investments). I’ve decided to publish the questions and some of the answers I gave (romanian only):

Q: Te rog sa ne spui oficial daca site-urile grupului Intact au de incasat de la Boom venituri aferente anului 2008 si despre ce site-uri e vorba( mai precis daca e vb de flota Gazeta, sfin.ro, jurnalul.ro, revistafelicia.ro, topgear.ro)

Bogdan Gavrila: Va pot spune ca au existat legaturi contractuale in 2008 intre companii ale INTACT Media Group si regia de vanzari online Boom (NetBridge Investments) detinuta de fondul de investitii NCH. Pe fondul crizei financiare, toate contractele au fost reziliate la inceputul lui 2009. Atat domnul Cristian Petriceanu cat si Boom au fost parteneri stabili in 2008 si au incercat sa-si onoreze angajamentele. In ciuda zvonurilor din ultima vreme, sunt convins de faptul ca, la nivel de NetBridge Investments, vor fi luate cele mai bune decizii si isi vor pastra bunul renume in piata.

Q: Boom are datorii/intarzieri de plata fata de gsp.ro? Daca da, care este valoarea aproximativa a acestora si ce masuri poti lua?

Bogdan Gavrila: Exista intarzieri generate de criza financiara in toata piata. In acest moment site-urile gsp.ro sunt reprezentate in regim de exclusivitate de Intact Interactive. Contractul cu Boom a fost reziliat la inceputul anului insa daca exista detalii referitoare la datoriile comerciale, acestea au fost sau vor fi stabilite doar de reprezentantii celor doua companii.

Q: Poate deveni ingrijoratoare crearea unei noi divizii a Boom, pentru furnizorii la care regia mai are datorii?

Bogdan Gavrila: Privesc cu interes infiintarea a doua noi companii care isi propun sa vanda aceleasi site-uri. Nu este o practica noua pentru piata de publicitate online. Cunoscand corectitudinea de business a Boom si a lui Cristian Petriceanu, nu cred ca aceste companii au fost infiintate pentru a evita plata datoriilor si cred ca Boom isi va pastra in continuare bunul renume in piata de online.

Q: Crezi ca ar fi posibil ca Boom sa incerce un “faliment fortat”?

Bogdan Gavrila: Costurile de imagine ar putea fi foarte mari in cazul unor inginerii financiare de acest fel. Cred ca Boom face eforturi in acest moment pentru a-si plati toate datoriile iar mutarea operatiunilor si angajatilor pe alte firme este parte a procesului de eficientizare. Boom a fost o regie extrem de importanta pentru Internetul romanesc si pentru piata de publicitate online iar un “faliment fortat” ar afecta credibilitatea industriei de publicitate online.

Related links: