First results – another step towards normality

A few days ago I was blogging about our initiative to fight piracy on the Romanian Internet. Now I’m happy to say that I already received over 24 replies from our industry colleagues and that we started a very productive dialog – the publishers understood our concerns and know that only together we can make another step towards normality.

It’s been a great week and there are hundreds of people to thank for their support:

 • – to all our friends from RCS-RDS for their technical expertise;
 • – to our juridical team and our lawyers for their legal expertise;
 • – to all the hosting companies that stood by our team for understanding our problems;
 • – to the managers and all the Internet companies for offering us solutions;
 • – to all the people that e-mailed me for giving me suggestions and tips about the pirates;
 • – to all the ethical bloggers that decided to support this campaign for offering us vital information in order to help us track illegal streams;
 • – to all the journalists for covering this subject both online and offline;
 • – to “adolfutz” for his very funny “Hitler vs. Badea” clip that helped raise awareness;
 • – to all the bloggers that wrote about this for helping us to promote a great viral campaign;

Together we can make a difference. Thank you!

15 Replies to “First results – another step towards normality”

 1. Iti multumesc pentru atentionare.

  Suntem in legatra cu firma de hosting (Host Monster in SUA) si vor primi si ei o notificare.
  In cazul lor lucrurile sunt mai grave doarece au folosit numele GSPTV precum si logo-ul GSPTV pentru a crea confuzie.

 2. sper ca mesajul asta nu mi-l stergi 😀
  o sa aveti exact acelasi succes pe care-l au cei care lupta impotriva site-urilor de tip torrent! inchizi 1 si apar 5 in loc

 3. Eu zic sa nu te lasi pana nu intra la puscarie unul din astia. Asculta-ma pe mine, ca daca dai un exemplu sigur si ceilalti pacalici isi vor baga mintile’n cap. Ti-am dat un mail si sper ca ti-ai dat seama din el cine sunt “baietii” astia. Mai am si alte dovezi si ti le dau daca vrei.

 4. Aceasta este cea mai mare campanie demarata pe aceasta tema la noi in tara. De ce abia acum faceti asta?

 5. Ai citit asta?

  Bucuresti, 19 august 2008
  Comunicat

  Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa a fost sesizat cu privire la cresterea numarului de materiale de presa preluate pe Internet fara respectarea normelor legale si deontologice in vigoare.

  Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa constata cu ingrijorare aparitia si dezvoltarea a numeroase site-uri care isi fac strategii de continut bazate pe preluarea fara acorduri a continutului altor surse de informare: agentii de presa, ziare, televiziuni, posturi de radio, alte site-uri.

  Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa a analizat aceasta problema in 2005 si isi mentine si in prezent punctul de vedere: informatia trebuie sa circule liber, dar opera jurnalistica este protejata de normele legale si deontologice in vigoare.

  In virtutea acestor doua principii, Clubul Roman de Presa considera ca, in absenta unui acord incheiat cu detinatorul drepturilor, materialele de presa pot fi preluate, obligatoriu cu citarea sursei, in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din respectivul material.

  Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa sprijina editorii ale caror drepturi au fost incalcate sa actioneze cu fermitate pentru reglementarea situatiei, inclusiv, daca problemele nu se pot rezolva prin mijloace amiabile, prin sesizarea organelor de ancheta.

  Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa

  CU ASTIA CAND INCEPETI?

 6. hotul neprins, negustor cinstit
  pana nu prinde politia pe cineva si baga la zdup nu se face ordine in tara asta – hotii sunt la toate colturile si striga ca arsi cu fier rosu

 7. azi editie.ro anunta ca va transmite meciul craiova-otelul. sunt curios, au dreptul?
  e un meci netransmis de gsp tv (motiv pt care cred ca banuiti ce va dedica acum oamenii din Oltenia).

 8. Bogdan: te stresezi degeaba. “Expertiza tehnica” si “solutii” nu vor veni de la nici o companie de cablu, fie ei RDS/RCS sau altii. Or sa va duca cu vorba intr-o perpetua amanare… Ei fac mult mai multi bani din abonamente la un internet “liber” – pe oameni nu-i intereseaza sursele informatiei si nici copyright-ul. “Ieri puteam sa vad meciul gratuit, azi nu mai pot, nu-mi mai trebuie conexiune la net”. In aceeasi nota: p2p va exista intotdeauna in Romania, trackere si hub-uri RDS/Astral endorsed la greu. Asa se mentin clientii in Romania. Stim amandoi ca treaba s-ar putea rezolva tehnic in fix o zi, pe principiul “furi ce-i al meu, iti tai accesul la net-ul romanesc” Si nici un hotnews or whatever nu ar mai sufla, in masura in care o blocare a accesului la site-ul lor in reteaua RDS ar trage dupa sine falimentul ultraintantaneu. Dar, din motivele expuse mai sus, nu se va intampla asta. Si pirateria se va perpetua, constiinta publica va ramane la fel de opaca la fenomen iar tu consumi energie/nervi/latime de banda deageaba. Dixit.

Comments are closed.